jag tänker, alltså finns jag..

*Brevis esse laboro obscurus fio*

Kaos

Kategori: Allmänt

Har ont i magen, tusen tankar, hit å dit, fram å tillbaka, skräckblandadförtjusning, glädje, sorg, förvirring, planer, idéer, osäkerhet, fokus samt ofokuserat...ja psykiskt ohälsa!
= jag just nu.

En dag i taget, men borde de inte vända nu?
Vackert Norrsken igår...pappa sa åt mig å önska nåt, de gjorde jag....kommer de slå in?

Min prins mår som en prins, är världens bästa vakthund, vaktar matte överallt, vi är oskiljaktiga! Men de tar på krafterna, ibland smiter han undan till en tyst vrå för å vila, aldrig sett honom så trött som dom har senaste veckorna. Dagarna e ju långa, fullfart hela tiden, katter, hundar, människor, jobb osv! Prinsen skulle behöva semester? Men ja tror på nå sätt han trivs rätt bra i detta kaos.

Jag kan knappt överleva, men jag vet inte om ja vill spola fram eller tillbaka tiden?



 

Läsvärt

Kategori: Allmänt

Vi stötte på varandra på gatan. Det hade gått några månader sen sist och jag såg att du hade odlat skägg, något du vet att jag hatar. Du frågade mig hur det var. I det där enkla, ”hur mår du?” finns så mycket undangömt. En ursäkt, en vädjan om att göra allt det där ogjort. Åtminstone inbillade jag mig det. ”Bra, svarade jag.” Med ens slungades jag tillbaka till allra första gången vi träffades.
Vi stod på nästan exakt samma plats som vi möttes på första gången, den där mörka decemberkvällen för längesen. Fast då utan alla dessa missförstånd och bråk som nu ligger mellan oss som en mur som inte går att riva. Du plirade lite med ögonen och log och berättade om din resa som du precis kommit hem ifrån. De där ögonen, det var dem jag föll för. Vet du att jag minns när vi låg i din soffa.
Vi låg och kysstes och jag reser mig upp till halvsittandes och har handen på ditt bröst och dina fingrar drar undan håret från mitt ansikte.
Jag tittade in i dina ögon och fick den där blicken, blicken som jag än idag kan frammana för mitt inre. Jag tänkte då att det fanns ingen annan plats på denna jord som jag hellre skulle vilja vara på än just här i din soffa. Med dig.
Men det var innan allt hände. Vi skiljdes åt där på gatan, sa ”hej då, ha det bra, vi ses.” Som två jävla bekanta.

Flera veckor senare fick jag höra att du träffar någon. Nu får någon annan den blicken av dig. Kanske i din soffa, kanske över en flaska vin, kanske vid en solnedgång någonstans. Hon kommer antagligen känna samma sak som jag en gång gjorde.
Att hon är den finaste som finns och att du inte vill vara någon annanstans än just med henne. För jag lovar, när man får den blicken av dig och du samtidigt viskar ”du är fin”, då vill hjärtat sprängas av lycka.

En del av mig vill inget hellre än att vara glad för din skull, för du behöver hitta hem. Du behöver någon som förstår och kan ta hela dig, med allt vad det innebär. För det förmådde aldrig jag. Och det kommer jag aldrig att kunna göra, hur gärna jag än vill. En annan del av mig är svartsjuk.
Det var ju jag som kämpade för att förstå dig, det var jag som sa att det var dig jag ville vara med och att ditt förflutna inte skrämde mig, det var ju jag som gjorde alla uppoffringar, det var ju jag som höll på att förlora mig själv på kuppen. Det var ju jag, inte hon. Men det är hon som får den där blicken av dig nu, inte jag.

Men det är okej.

För den blicken ska jag också få. Den känslan ska jag också få känna igen. Fast nu av någon annan. Någon som kommer stannar kvar och som kommer uppskatta mig. Något du aldrig gjorde.

Jag ska bara bli lite starkare först. Så jag klarar av att ge och få känna kärlek igen. För störst av allt är faktiskt kärleken.

Stal den rakt av. Från maggans blogg. Sjukt bra skrivet

Helgen

Kategori: Allmänt

Idag firade vi min "lillasyster" e ju inte min syster men vi e så lika så hon känns som en lillsyrra, e ju moster men orka va så noga me de;)
Kan inte fatta hon fyller 15 imårn...

Helgen har varit bra, idag har ja jobbat å vi har åkt skoter i semlan, igår va jag i Åre me två vänner å åt supergod lunch på Åre bageri....mums! Välbehövlig, både lunchen ( då ja slarvat me matlagning på slutet) å sällskapet!

Fortfarande inge nytt om lägenhet....suck!

 

Ny vän

Kategori: Allmänt

Ja jag har fått en ny vän, hon heter Artemis å har funnits i mitt liv i 9 år men ja har av nån anledning aldrig haft henne så varmt om hjärtat, hon e bara för mkt, för jobbigt, klängig, gnällig, gosig och sen snor hon allt som går å äta från skåp bord osv.
När hon fick valpar(ungefär den här tiden för ett år sedan) så höll hon på stryka med å då insåg ja hur mkt hon faktiskt betyder.
Hon e som ingemans hund som bor hos mina föäldrar, hon e som allas men ändå ingens liksom...(som Asterix som bara e min liksom...)

Å nu när ja bott hos mamma å pappa på slutet å väntar på att livet ska ordna upp sig så har hon varit vid min sida 24/7. Hon ligger i sängen med mig tills ja väljer att kliva upp, hon är med mig överallt, och vi har liksom funnit varandra. Är de inte helt otroligt? :)
Hon e sjukt rolig å å får mig på bättre humör, som när hon går å hämtar Astrix ikearåtta å vill busa lr när hon klämmer sig ner i hans lilla bädd...haha ja hon e one of a kind....

Som sagt e på jakt efter lägenhet, vill ha en nystart i livet.
Men när man letar nå finns de ju aldrig....men ja inväntar att de ska komma ut nån, som sagt livet vill väl att de ska va extra tufft för mig nu så de e väl bara å försöka finna sig i de å vänta ut....

Skulle ta mig ut å rida idag å, helvete va sur hon va hon som redan e så förbaskat sur, idag va de både nafs å sparkar mot mig....å tyvärr litar ja inte på na till 100% så ja gav upp å hon fick hö ist. Kanske därför hon va sur inte ätit på 7 h...( å tro mig de stör mig att hon vann)
Jaja nya tag imårn, hundarna har blivit ordentligt rasade iaf:)
Kvällen e fri lika så morgondagen. Måste se till å hitta på nåt...

Å för er som inte sett Magic Mike...se den snacka om feel-good movie!:)

Livet är orättvist

Kategori: Allmänt

Ja visst är de så, men man måste komma ihåg att de finns alltid dom som har de värre, men också dom som har de bättre- å så kommer de alltid att vara.
 
När ja tittar tillbaka på mitt liv så ser ja en oändlighet av erfarenheter, av mkt positiva saker som hänt men också jobbiga negativa som för studen är svåra att förstå varför man ska gå igenom. Men de vet man ju bara när man ser tillbaka att de fanns en anledning till varför de hände. 
Jag känner mig skonad från dödsfall och sjukdomar, medan hjärtesorg för mig är nästan vardag.
dels förhållanden som varit jobbiga, tagit slut men också vänner som man mist, en del som sårat å en del man glidit ifrån å som ja har en del som ja mött under resor och förmodligen aldrig mer kommer träffa. De e sorg.
 
men ja har också vänner som följt med länge och som ja känner mig så tacksam över att ha. 
Så i lördags tog ja mig ur mitt "pissliv" å tog med två vänner ut på resturang. Beställde oxfilé med bea och drack vin! Å helt plötsligt kändes livet inte så dumt ändå...! 
ja ska nog ta mig igenom de här också, precis som ni tar ute tar igenom de som är jobbigt för er, livet bjuder på dessa motgångar å jag tror faktiskt att de finns en anledning för de mesta.
de gäller att inte stänga ner utan öppna upp, prova nåt nytt, va öppen för de livet har att erbjuda å inte bara se den dörr som blivit stängd. De är svårt, men med hjälp av vänner, familj å vardagslyx som vin å oxfilé så tar man sig igenom de!
 
(Jag sa ju att ja skulle skriva ett positiv inlägg)
 
bjuder er på min solstråle å säger godnatt!